ОСНИВАЧИ

Удружење ,,Омладина Аранђеловац“ основано је у јулу 2021. године.

Од самог почетка бавимо се како хуманитарним радм, тако и проблемима младих, укључивањем младих у друштвени и социјални живот, разним врстама едукација младих, њиховим правима. Морамо да нагласимо да ,,Омладина Аранђеловац“ не заборавља ни најстарије суграђане, што смо доказали у периоду ванредног стања када смо као волонтери били на располагању суграђанима који нису смели да напуштају своје домове. Без страха за своје здравље волотери ,,Омладине Аранђеловац“ су свакодневно помагали ризичним групама.

Наш циљ је да помогнемо свима којима је помоћ неопходна и да учинимо све што је у нашој моћи за здравији и срећнији живот у нашем граду. Окупљамо велики број младих , образованих и амбициозних људи који свакодневно пружају свој несебични допринос у реализацији циљева нашег удружења. Можемо се похвалити да смо до сада реализовала велики број акција и изузетно проширила мрежу чланства.

Од почетка нашег рада до данас оставарили смо велики број успешних сарадњи са удружењима, фондацијама , институцијама ,истакнутим појединцима и хуманитарним организацијама које своје деловање спроводе на територији Републике Србије као што су : Удружење ,,Деца у Срцу“ Аранђеловац, Удружење ,,ТЕЛОК“ Крагујевац, Удружење ,,Свици у Мраку“ Аранђеловац , Хуманитарна организација ,,Колевка“ Београд, Фонд „Светозар Марковић“ Београд , Удружење ,,Центар за оболеле од епилепсије“ Београд, Фондација ,,Данијела Качар“ Аранђеловац , организација ,,Омладински кластер„ Београд, Фонд ,,Светозар Марковић” Београд , Омладинска организација Шумадије Крагујевац , Центар“ Балкан за тебе“ Србија, Платформа“ Балкан донира”, Удружење истраживача ,,Трагови” Аранђеловац, Удружење ,,Артфорум” Аранђеловац, Удружење ,, Градимо заједно” Београд , Министарство Привреде ,,Институт за јавну политику“ Београд , ,,Центар за културу „ Аранђеловац , ,,Туристичка организација општине Аранђеловац „ Аранђеловац , ,,КЗМ“ Аранђеловац , Смотра уметности ,,Мермер и звуци“Аранђеловац , ,,Наронди музеј у Аранђеловцу“ Аранђеловац , организација ,,Еду линк“ Београд , ,,Министарство за бригу о породици и демографији“ Београд , „Министарство просвете“ Београд, „Удржење угоститеља“ Аранђеловац , ,,Министарство туризма и омладине“ Београд, ,,Спортски савез Аранђеловац“Аранђеловац , ЖРК ,,Бекамент“ Аранђеловац, РК ,,Шамот“ Аранђеловац , Међународни рукометни камп ,,Ратко Николић“ Врњачка Бања и многи други. Подршку у раду нашег удружења до сада пружио је велики број локалних привредника, као и велики број јавних личности. Посебну част нам причињава подршка наших великих и успешних спортиста и уметника Јоване Прековић, Ратка Николића, Јелена Михаиловић познатије као Јела Чело, Милице Дабовић, Драгана Маринковића Маце, Миљане Гавриловић, Милорада Микија Дамјановића, Миодрага Радоњића, Невене Шарчевић и Милана Марића.

Након само две године свог деловања удружење ,,Омладина Аранђеловац“ добило је посебну награду поводом дана града ,,26.Јул“ за хуманитарни рад.

Удружење ТЕЛОК, основано 2021. године, је невладина непрофитна организација са широким спектром циљева и деловања из области културе, уметности, образовања и хуманитарног рада.

Активности Удружења ТЕЛОК започеле су отварањем првог циклуса бесплатних консултација за упис на основне и мастер академске студије који је окончан успешним уписом свих кандидата на жељене студије. ТЕЛОК је истовремено започео и организацију културно-уметничких програма, концерата и промоције перспективних младих уметника.

ТЕЛОК у оквиру свог деловања има огранке у више градова Србије. Оснивач је више центара међу којима се издвајају Центар “Балкан за тебе”, Центар за аудио-визуелну уметност, Инклузивни центар Удружења ТЕЛОК, Центар за развој јавног информисања, Омладински истраживачки центар и огранак „ТЕЛОК ПОП“. Креатор је прве међународне фундраисинг платформе “Балкан Донира”, покровитељ Балканског филантропског форума и аутор првог стручно усмереног часописа “ТЕЛО КУЛТУРЕ”

У досадашњем периоду ТЕЛОК је реализовао велики број пројеката из области културе, уметности и образовања. Током прве године деловања склопљене су значајне сарадње са републичким и локалним телима која делују у истим или сличним областима као и ТЕЛОК.

Више о Удружењу „ТЕЛОК“ можете погледати на www.telok.org.rs (www.telok.org)